Termék információk
Ehhez a termékhez most 1db optikai törlőkendőt adunk 1Ft-ért! Kattints ide és tedd kosárba!
Világszerte hódítanak az otthon sütött ételek és a bagett dobogós helyen áll köztük! Ez a bagett sütő nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a bagetted jól sikerüljön és büszkén tálalhasd a családnak, barátaidnak. Sütni szerető hölgyeknek és uraknak ajándéknak is nagyszerű!
A spanyol Ibili 1942 óta gyárt konyhai eszközöket mind a nagyfelhasználói és otthoni használatra. A vállalat célkitűzése a fogyasztók minél magasabb szintű kiszolgálása, melynek alapja a folyamatos innováció és a piaci igények változásához való alkalmazkodás. Az Ibili feladatának tartja, hogy összekapcsolja a funkcionalitást a stílussal és a minőséggel.
A sütőforma speciális lukacsos kialakítása a legjobb, egyenletes sütési eredményt szolgálja, így még jobb, ropogósabb lesz a házi péksüteményünk. Egyszerre 4 bagett süthető a formában, nagy családi reggelik, házibulik hasznos segédeszköze. Ajándéknak is kitűnő.
Tapadásmentes bevonatú 4 db-os 38 x 33 cm-es bagett (baguette), 3 db-os 38 x 24 cm-es, illetve 2 db-os 38 x 16,5 cm-es sütőforma, melyből könnyedén kijön a megsült bagett.
Itt egy villámgyors bagett recept!
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt (sima)
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt (rozs is lehet)
- 2.5 dkg friss élesztő
- só ízlés szerint
- 1 dl víz (meleg víz, amennyit felvesz)
- 1 db tojássárgája (a tetejére)
- 2.5 dkg lenmag (ízlés szerint )
- 5 teáskanál szezámmag
- 2.5 dkg tökmag
Elkészítés:
1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
3. Formázzuk, a tetejét bevagdaljuk, 50 fokos sütőben, vagy letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük. Nagyon szépen megkel.
4. A tetejét vízzel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk magokkal.
5. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
A recept forrása: nosalty.hu