Ön itt jár: Kezdőlap > Aköma Shea vaj
Gyártók
Kosár
Jelenleg a Kosara üres!
Facebook

Aköma Shea vaj

Aköma Shea vaj Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
2.850 Ft
Gyártó: Aköma
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: 1100637
Kapható választék:
Kiszerelés:
Menny.:

Aköma Shea vaj

- 100% finomítatlan shea vaj, organikus gazdálkodásból
- Vegan, fairtrade
- édeskés, kissé füstös illatú, állaga vajszerű, kézmelegben folyékonnyá olvad
- a száraz bőr, az ekcéma és a pikkelysömör természetes gyógyszere

160 ml - 2.850 Ft
500 ml - 5.590 Ft.

Kérjük a legördülő menüből válassza ki a rendelni kívánt mennyiséget! 

A shea vajról:

A shea vaj egy közepesen kemény, sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A karité fa (Vitellaria paradoxa) 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. Ligetes-fás szavannákon elterjedt növény, ahol hatalmas példányai élnek. A karité fa egész évben terem, de általában évente csak egy-két alkalommal szüretelik.
A növény gyümölcse a shea dió, akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik. Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. A dió-őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj. E tradícionális elkészítés rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Az elkészült shea vaj színe, illata és pontos összetétele attól is függ, hogy a shea diót melyik évszakban és tájon szüretelték.
A shea vajat Afrikában igen nagy mennyiségben állítják elő. Ott a bőrápoláson kívül a táplálkozásban is használják, sőt - éghető lévén - még világítanak is vele. A szennyeződésektől mentes, finomítatlan shea vajat hordókba töltik és szállítják a világ különböző pontjaira.
A shea vaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, de egy év után is csak vitamintartalma kezd lassan csökkenni.

A karitéfa termése

A karitéfa termése

 

 

 

 

 

 

A finomítatlan shea vaj


Finomítatlan shea vaj

A karitéfa termése, a shea dió

Mire használható?

A shea vaj legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású. Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz.
Napjainkban a kereskedelemben kapható, mesterséges összetevőket tartalmazó készítmények szinte mindegyike tartalmaz valamilyen kőolajszármazékot (pl: paraffinolaj) amely elfedi a bőr pórusait, amely ezáltal nem képes lélegezni.
Ezzel szemben a sheavaj felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

Fontosabb alkalmazási lehetőségek:
Száraz bőr
A shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
Ekcéma
Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
Pikkelysömör
Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
Allergia
Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
Napozás
A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
Gyulladás
Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre,
Borotválkozás
Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
Bőrkeményedés
Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
Terhesség
Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
Égés
Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.


Összetétel, adatlap:

A shea vaj lényegében növényi eredetű zsírsavakból tevődik össze. Telített és telítetlen zsírsavak egyaránt előfordulnak benne. A zsírsavak aránya a növény termőhelyétől, terméshozamától, valamint a shea vaj elkészítésének módjától függően változhat, de mindig a sztearinsav és az olajsav domináns.

Adatlap
Megnevezés
shea vaj
INCI név*
Vitellaria paradoxa butter
CAS-szám EU*
68424-60-2
EINECS-szám*
293-515-7
Származás
Ghana
Előállítás
vizes olvasztás
Certifikáció
EEC, NOP*
Fizikai jellemzők
olvadáspont
32-35ºC
gyulladáspont
290 ºC
szín
sárgás-fehér
állag
krémszerű, vagy vajszerű
illat
édeskés, kissé füstös, mogyoróra emlékeztető
fajsúly
0,91-0,97 g/cm3
elszappanosítási érték
170-220 mgKOH/g
Összetétel
Fő összetevők
olajsav, sztearinsav
Zsírsav arány
Megnevezés
IUPAC név*
CAS-szám*
Kémiai képlet
Arány
Sztearinsav
n-oktadekánsav
57-11-4
C18H36O2
46,6 %
Olajsav
(9Z)-Oktadec-9-énsav
112-80-1
C18H34O2
42,4 %
Linolsav
9,12-oktadekadién-sav
60-33-3
C18H32O2
5,7 %
Palmitinsav
Írja meg véleményét
Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz            Kitűnő

Írja be az alábbi mezőbe a kódot: